14 April 2018

Mary Kay Career Conference 2018 Malaysia & Singapore




Career Conference 2018: Setia Alam Convention Centre.
Ini adalah kali kedua saya join event terbesar Mary Kay, pertama kalinya Seminar I Can 2017, dan ini adalah Career Conference 2018. Tak sabar sangat-sangat nak pergi next Seminar 2018 pada September nanti, permudahkan ya Allah.

Apa yang bestnya Career Conference 2018 kalini? Alhamdulillah saya dapat naik pentas untuk New Debut as Mary Kay Independent Sales Director. Berdebar apabila diberitahu cc kali ini saya akan dapat naik pentas dihadapan 5000 beauty consultants malaysia & singapore tau. Bangga & sangat bersyukur dengan seluruh Unit saya iaitu Amaryllis Unit. Gambar kat atas tu saya pakai suit Sales Director lah tu, bertudung biru. Doakan saya naik pangkat menjadi Senior Sales Director pula bertudung pink selepas ini 😊

Bersama SD kak Hasanah di Ballroom3 sebelum bermula sesi bersama semua Sales Director keatas sahaja.


Bersama President of Mary Kay Asia Pacific, KK Chua. Sangatlah humble orangnya & pandai dah cakap malay hehe. Thanks a lot for a tips!


Bersama SD kak Ija dari Kuantan Pahang.


Bersama my beloved senior, kak Issy. Thank you kak untuk hadiah bunga ori 3kuntum ni. Orang kata maksudnya iloveu & mestilah iloveutoo! 😘



Last! My Award! Alhamdulillah & congratulations to all Amaryllis Unit members ❤️


12 April 2018

Perkara Baru Setiap Hari

Sekarang saya sedang cabar dan usaha untuk melakukan perkara baru pada setiap hari. Jumpa new customer, new prospect everyday. Pegang kuat orang kata, nak berjaya kena usaha. Bukan kau hehari pandang telefon up status blabla, tu kau kata usaha ke? Patutlah kejayaannya pun sekadar itu sahajalah.

Saya banyak berfikir tentang kerjaya saya sebagai seorang Beauty Consultant Mary Kay, nak duduk diam tunggu gaji masuk everymonth ataupun dalam masa sama sales saya power dan team juga semakin power. Permudahkanlah ya Allah, limpahkan kami sekeluarga dengan rezeki berkat yang berpanjangan ❤️





Hari ini saya berjumpa kawan lama dirumahnya. Dia pun Sales Director Mary Kay macam saya juga, kami berlajar bersama, berkongsi idea bersama walau hakikatnya kami berdua berbeza Area.

Jom orang Muar, orang Tangkak & orang Batu Pahat, kita sesama pulun yok! Jom siapa nak jadi my power partner, nak bergerak bersama! Buat betul-betul dengan guide dan mentor adalah berbeza sekiranya awak sorang diri. www.wasap.my/60197443979

Sama sama jadi beauty consultant, sama sama move up career path, sama sama jadi Sales Director jom! 

Promo Mary Kay Bulan April

Salam semua, apa khabar? Saya try nak konsisten menaip blog tapi ada sahaja kekangan terutamanya my blog tak boleh nak upload new photos from my phone. Entahlah kenapa, buka thru laptop pun tak lepas nak scroll pictures dalam laptop 😢

Apapun, im here again! Typing and still typing...

Harini saya nak share mengenai promosi bulan april yang memang everymonth syoklah promosi sampai rambang mata-mata kami ni 😂 So jom kita tengok promosi april yang menarik.

Botanical Effects
Botanical Effects. Buy3 & get 2 Free Items!


Macam yang pernah saya kongsikan bersama korang, saya bermula dengan Mary Kay adalah dengan full set Botanical Effects ini. So saya memang recommended golongan berusia 18-24tahun menggunakan set ini untuk kulit wajah masing-masing sebagai penjagaan kulit wajah. Menggunakan bahan-bahan botani (nama pun botanical hehe), selamat insyaAllah & buat golongan yang kulit muka breakouts gara-gara bahan kimia merbahaya, jom dapat konsultasi kulit dengan saya. Saya akan suggest bergantung masalah kulit awak & juga bajet yang awak ada 😉

Untuk respon yang sangat pantas dan lebih mudah kita berkomunikasi, direct whatsapp saya www.wasap.my/60197443979. Saya akan guide satu persatu.

Yang berminat untuk booking skincare & makeup class bersama saya Sales Director Mary Kay, pun boleh dialu-alukan. Personal/group pun tiada masalah tauuuu, iols okay je 😉